Τσιμισκή 12

Ξενοδοχείο Le Palace
λαδάδικα

Λαδάδικα

Η ιστορική συνοικία με ιδιαίτερη σημασία, παρά το μικρό μέγεθός της, μας δίνει μια εικόνα πώς ήταν χτισμένη η Θεσσαλονίκη πριν το ξέσπασμα της φωτιάς του 1917. Σήμερα, έχοντας περάσει από διαδικασίες αναπαλαίωσης κατά την δεκαετία του 1980, τα Λαδάδικα αποτελούν μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Θεσσαλονίκης, φημεσμένη για τη διασκέδασή της, όπου στεγάζονται πολλά μπαρ, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν καταστήματα πώλησης λαδιού και εμπορικές αποθήκες.

250 μέτρα

3′ με τα πόδια

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Λιμάνι

Εκτός από τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ιστορία της πόλης, την σπουδαιότητα της θέσης του, την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα του, αποτελεί και ένα από τα πιο πολυσύχναστα και πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης. Η λειτουργία του είναι ταυτόχρονη με την ίδρυση της πόλης το 315/6 πΧ, από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο. Είναι γνωστό, αγαπητό και πολυσύχναστο από κατοίκους και επισκέπτες για την φιλοξενεία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αίθουσες που προήλθαν από την ανακατασκευή των παλαιών αποθηκών του, με το πιο γνωστό Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

350 μέτρα

4′ με τα πόδια

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Το σήμα κατατεθέν της πόλης μας! Σε 5 βήματα, μπορείς να τον αντικρύσεις. Ακολούθησε την παραθαλάσσια διαδρομή και απόλαυσε τη θέα του, όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς με τα μέσα μεταφοράς. Το μνημείο χτίστηκε επί της Οθωμανικής περιόδου, στη θέση προϋπάρχοντος βυζαντινού Πύργου. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο και είναι το σύμβολο της πόλης!

1,3 χιλιόμετρα

16′ με τα πόδια

Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους

Η πιο δημοφιλής αριστοκρατική πλατεία της πόλης για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους. Ένα κόσμημα της πόλης, με σπουδαία αρχιτεκτονική απαράμμιλλου κάλλους. Η πλατεία σχεδιάστηκε το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά από το γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστ Εμπράρ (Ernest Hébrard) εμνευσμένη από ιταλικές και γαλλικές επιρροές, ολοκληρώθηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1950 – 1960. Καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, σε όλο το μήκος της, λειτουργούν όλες τις ώρες της ημέρας.

300 μέτρα

4′ με τα πόδια

Παλαιά Παραλία

Παλιά Παραλία

Μόλις στα 200 μέτρα, με τα πόδια, βρίσκεσαι στην Παλιά Παραλία. Η αγαπημένη, καθημερινή διαδρομή, για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο. Αν θέλεις να νιώσεις την ενέργεια των κατοίκων της πόλης, να αγναντέψεις τον Όλυμπο και να μαγευτείς από τα φημισμένα ηλιοβασιλέματα της πόλης, διάλεξε τη διαδρομή κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης. Χαλάρωσε, σταμάτησε για φωτογραφίες, πιες ένα καφέ ή ένα ποτό το βράδυ με ατελείωτες επιλογές κατά τη διάρκεια της διαδρομής και αφέσου στην γοητεία και στους ρυθμούς της γοητευτικής Νύμφης του Θερμαϊκού.

200 μέτρα

3′ με τα πόδια

Ψυχαγωγία

Διασκέδαση

Η πλέον ταυτισμένη πόλη με τη διασκέδαση είναι η Θεσσαλονίκη. Ποιος δεν έχει να θυμάται ιστορίες νυχτερινές, στους ρυθμούς της μαγευτικής Θεσσαλονίκης? Από νωρίς το βράδυ μέχρι και τις πρωινές ώρες, μπορείς να ζήσεις αυτό που θες!
Επέλεξε τα Λαδάδικα, μόλις σε 3’ λεπτά με τα πόδια για φαγητό και μετά για ένα ήσυχο ποτό ή μια ξέφρενη βραδιά σε κάποιο από τα μπαράκια με ελληνική ή ξένη μουσική, οι επιλογές πολλές! Η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, η Λεωφόρος Νίκης, με πληθώρα καφέ μπαρ, club, σίγουρα θα σε ανταμείψουν.
Η καρδιά του κέντρου δεν σταματά ποτέ την διασκέδαση! Η φήμη επιβεβαιώνεται!

300 μέτρα

4′ με τα πόδια

ψώνια

Shopping

Μάλλον εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά…είναι τόσο φημισμένη η πόλη μας για την αγορά της! Συγκεντρωμένα τα μαγαζιά όλα στο κέντρο της, βρίσκεις μια μεγάλη ποικιλία εμπορικών καταστημάτων για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις και σε καλές τιμές. Επί της οδού Τσιμισκή εκτείνεται όλη η εμπορική της δραστηριότητα. Ασταμάτητα! Μεγάλες αλυσίδες επώνυμων καταστημάτων, αλλά και μικρομάγαζα, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της πόλης, να βρουν αυτό που ψάχνουν! Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της τοποθεσίας μας! Η καρδιά της Αγοράς, χτυπά εδώ!

0 μέτρα

1′ με τα πόδια

Λουλουδάδικα–Γιαχούδη Χαμάμ

Λουλουδάδικα – Γιαχουντί Χαμάμ

Μια γραφική, μικρή πολυφωτογραφημένη περιοχή που δεν γίνεται να περάσει καθόλουαπαρατήρητη! Το όνομα της οφείλεται στα υπαίθρια ανθοπωλεία που φιλοξενεί. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 αποφασίστηκε το Σωματείο Ανθοπωλών να στεγάσει τα πλανώδια ανθοπωλεία του. Εκεί βρίσκεται επίσης το Γιαχουντί Χαμάμ, ένα πανέμορφο κτίσμα θυμίζοντας τη βυζαντινή αρχιτεκτονική! Πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Χαλίλ Αγά. Λειτουργούσε ως Λουτρό για άντρες και γυναίκες. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

130 μέτρα

2′ με τα πόδια

Αγορά Μοδιάνο – Καπάνι

Αγορά Μοδιάνο- Καπάνι

Η Αγορά Μοδιάνο η Κεντρική Αγορά Τροφίμων, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης που αγγίζει σήμερα σχεδόν έναν αιώνα. Το κτήριο της αγοράς κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα J. Oliphant και τον μηχανικό και κύριο του έργου Ελί Μοδιάνο, μια σκεπαστή παραδοσιακή Αγορά, ένας γευστικός παράδεισος στην καρδιά της πόλης. Η κατασκευή της αγοράς ξεκίνησε το 1922. Πρόσφατα ανανεώθηκε με ένα μοναδικό τρόπο κρατώντας την αισθητική του χθες συνδυασμένη με την σύγχρονη αισθητική. Το ενδιαφέρον μονοπωλεί και το Καπάνι, η παλαιότερη παραδοσιακή αγορά στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας τον χαρακτήρα της έως σήμερα. Μπαχάρια, παλιά καφενεία, τρόφιμα κάθε είδους, όλα θα τα βρείς εκεί! Γεύσεις Θεσσαλονίκης!

250 μέτρα

3′ με τα πόδια

Μουσείο Φωτογραφίας

Μουσείο Φωτογραφίας

Το Μουσείο ιδρύθυηκε το 1998. Το 2001 στεγάστηκε στην Αποθήκη A’ στον Α΄ Προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης. To ΜΟΜus εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και διοργανώνει ταυτόχρονα κάθε δυο χρόνια ένα διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας. Η δράση του είναι εθνικής εμβέλειας, ενώ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την παρουσίαση της ελληνικής φωτογραφίας σε διεθνές επίπεδο.

500 μέτρα

6′ με τα πόδια

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Είσαι έτοιμος για μια αξέχαστη, μοναδική, διασκεδαστική εμπειρία; Επισκέψου το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Θεσσαλονίκη! Είμαστε σίγουροι πως θα βιώσεις μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις! Είναι το ιδανικό μέρος για να κερδίσεις νέες εμπειρίες και να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Δεν είναι μέρος μόνο για παιδιά, αλλά και για γονείς, για ζευγάρια.

400 μέτρα

5′ με τα πόδια

Εβραϊκό Μουσείο

Εβραϊκό Μουσείο

Μια εμπορική στοά μεγάλης σπουδαιότητας, το κέντρο της εβραϊκής κοινότητας, ένα από τα διασωθέντα κτήρια της πυρκαϊάς του 1917. Η Τράπεζα της Αθήνας στεγάστηκε εκεί το 1904. Η εβραϊκή κοινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και κυρίως την επιχειρηματική ζωή της πόλης ξεδιπλώνει την ιστορία της σε ειδικούς διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους, με μεγάλη ψηφιακή συλλογή τεκμηρίων.

100 μέτρα

1′ με τα πόδια

Ρωμαϊκή Αγορά

Ρωμαϊκή Αγορά

Ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της πόλης, στην Ρωμαϊκή Αγορά. Για τρεις περίπου αιώνες η καρδιά της πόλης χτυπούσε εκεί, αφού ήταν το σημείο αναφοράς της πόλης, το διοικητικό, κοινωνικό, πνευματικό της κέντρο. Επισκέψου το Μουσείο, την Κρυπτή Στοά, το Ωδείο που φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

800 μέτρα

11′ με τα πόδια

Πλατεία Εμπορίου

Πλατεία Εμπορίου

Η ανάπλαση της ιστορικότατης Πλατείας Εμπορίου, στα Άνω Λαδάδικα, την μεταμόρφως σε top προορισμό της πόλης. Ανακαινισμένα διατηρητέα κτίρια, γκουρμέ γεύσεις, μπαχάρια με άρωμα Ανατολής, θυμίζουν την αίγλη του εμπορίου αλλοτινών χρόνων, συνδυασμένη με την σύγχρονη αισθητική.

220 μέτρα

3′ με τα πόδια