fbpx

#ΜένουμεΑσφαλείς και Ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη!

Μεγάλες προσφορές έως -25% στη διαμονή σας με πολλά προνόμια και εκπτώσεις, ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων και όλα τα μέτρα υγιεινής για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

  • el
    • en

Ammon Express & ΚΘΒΕ σας πάνε στο Δίον για μία αλησμόνητη θεατρική εμπειρία!

Και Θέατρο και Εκδρομή!

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Η AMMON EXPRESS σας ταξιδεύει εύκολα, γρήγορα και απλά στο αρχαίο ΔΙΟΝ για μια αλησμόνητη θεατρική εμπειρία.

Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος η πρώτη on line Διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Πολιτιστικό Τουρισμό δίνει την ευκαιρία μιας εμπειρίας που συνδυάζει τη δυναμική του ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού. Η περιήγηση στον φημισμένο για τους αρχαιολογικούς του θησαυρούς του αρχαίο Δίον , στη σκιά του Ολύμπου και στη συνέχεια, η θεατρική μέθεξη στις πηγές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , το Αισχύλειο έργο , ένα από τα συγκλονιστικότερα πολιτικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, είναι αυτά που κάνουν την εκδρομή της 11ης Αυγούστου όχι απλά ξεχωριστή, αλλά μοναδική!

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Επτά επί Θήβας», που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στο Δίον, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Η AMMON EXPRESS σου προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και να παρακολουθήσεις την αρχαία τραγωδία, με αγγλικούς υπέρτιτλους μόνο με 34,99 ευρώ! (συμπεριλάμβανεται το εισιτήριο της παράστασης – 15 ευρώ, δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου του Αρχαιολογικού χώρου – 8 ευρώ).

Με ένα κλικ εδώ
ή στο τηλ. +30 2310 500225

Πρόγραμμα εκδρομής:

To λεωφορείο της ΑΜΜΟΝ EXPRESS, αναχωρεί
– στις 17:00 από τον Λευκό Πύργο,
– στις 17:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
– στις 17:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
– στις 17:20 από τη Μοναστηρίου 18 (είσοδο ξενοδοχείου Capsis Hotel) και
– στις 17:25 από την 26ης Οκτωβρίου 48 (είσοδο ξενοδοχείου The Met) με προορισμό το αρχαίο Δίον και τον μυθικό Όλυμπο, το βουνό κατοικία των 12 θεών της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Η διαδρομή είναι 90 χλμ. , διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα και το λεωφορείο φτάνει κατευθείαν στον αρχαιολογικό χώρο.

Στις 18:30, άφιξη στο Δίον και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.
Στις 20:00 30λεπτη στάση για καφέ και σνακ.
Στις 20:45 συνάντηση έξω από το αρχαίο θέατρο.
Στις 21:00 ακριβώς έναρξη της παράστασης ξεκινάει με διάρκεια περίπου 2,30 ώρες.
Στις 23:30, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη και επιστροφή μετά από περίπου μιάμιση ώρα στις ίδιες στάσεις εκκίνησης.

ΑΙΣΧΥΛΟΥ
«ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ»
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, ΔΙΟΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 21.00

Η σύγκρουση για την Εξουσία των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα της Αισχύλειας τραγωδίας «Επτά επί Θήβας». Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.

Ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις που σκηνοθετεί την παράσταση του ΚΘΒΕ σημειώνει χαρακτηριστικά :
Φαίνεται πως όλοι μας –όχι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι όσοι μένουμε στην Ευρώπη– ζούμε με την αίσθηση πως κάποιοι εξαιρετικά απειλητικοί εχθροί στέκονται έξω από τα εύθραυστα τείχη της συνηθισμένης, μίζερης αλλά βολικής –ακόμη– ζωής μας. Χρειαζόμαστε μια τραγωδία, προκειμένου να ανακαλύψουμε ξανά ότι είμαστε άνθρωποι και ότι μας ενώνει η κοινή ανθρώπινη μοίρα. Το σίδερο και το ατσάλι θα γίνουν σκόνη, εμείς θα παραμείνουμε.

Όλοι προσπαθούμε να ερευνήσουμε πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης μπορεί να συμβαδίσει με την ανάγκη που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας και είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στα παιδιά μας, την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι, παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.