Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Κουλoύρι Θεσσαλονίκης: το διάσημο, τραγανό «brand της πόλης!

Σίγουρα σε κάποια φωτογραφία της πόλης έχεις δει ένα στρογγυλό ακανόνιστο κύκλο γεμάτο σουσάμι να πρωταγωνιστεί, μεγαλύτερο και από τον Λευκό Πύργο! Αν αναρωτιέσαι γιατί, η απάντηση είναι μία και μοναδική!

Μιλάμε για το πιο αγαπητό σνακ των Θεσσαλονικιών και όχι μόνο πια, το μόνο έδεσμα που φέρει το όνομα της πόλης. Το ξακουστό κουλούρι της Θεσσαλονίκης ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η μυρωδιά του σε οδηγεί σε άλλες εποχές, γεμάτες νοσταλγικές αναμνήσεις. Με τους «κουλουρτζήδες» φερμένοι από την Πόλη, να τριγυρίζουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και να φωνάζουν «εδώ το φρέσκο κουλούρι!»

Κουλουρτζής

«Ζυμώθηκε» στην Πόλη και ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τους πρόσφυγες, από τα Βυζαντινά χρόνια. Ξεχωρίζει για το σχήμα του και το πλούσιο σουσάμι που το επικαλύπτει. Τραγανό, φρέσκο αποτελεί ένα υγιεινό σνακ στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, ιδανικό για όλες τις ώρες, κυρίως για το πρωινό.

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη αλλά σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα κρατώντας μάλιστα το όνομά του, κουλούρι Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο γνωστών σεφ, συνδυάστηκε και με άλλες γεύσεις ως γεμιστό, με γέμιση τυριών, αλλαντικών, λαχανικών έως και αβοκάντο! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και αυτό, με τις σταφίδες!

Όσα χρόνια και αν περάσουν, το κουλούρι που ήρθε «από τα παλιά» κέρδισε δίκαια μια θέση στη ζωή μας, δίνοντάς μας καθημερινά ενέργεια, καθώς η διατροφική του αξία είναι σπουδαία!

Σήμα κατατεθέν λοιπόν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μη φύγεις αν δεν το δοκιμάσεις και κυρίως αν δεν το φωτογραφίσεις! Τα social το αγαπούν!

Σχετικές Αναρτήσεις

Κάντε Κράτηση
Άφιξη
17 Μαρ 2023
Αναχώρηση
18 Μαρ 2023
Δωμάτια
1
Δωμάτια
1
Άτομα
Ενήλικες 2Παιδιά 0
Ενήλικες
2
Παιδιά
0

Πρόσφατα Άρθρα

Όλυμπος
ΟΛΥΜΠΟΣ: Το μυθικό βουνό των 12 Θεών
5 Ιαν 2023
Πόζαρ Θεραπεύει το σώμα και την ψυχή
Πόζαρ, θεραπεύοντας το σώμα και την ψυχή!
16 Δεκ 2022