1st photo950 tiff

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης

Blog

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και η πόλη της Θεσσαλονίκης απολαμβάνει την πιο ζωντανή ατμόσφαιρα του χρόνου.

Στην κοσμοπολίτικη πόλη πραγματοποιείται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων αυτόν τον μήνα και η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η κορυφαία όλων.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι θεσμός. μια καθιερωμένη εκθεσιακή εκδήλωση που συνδέεται με τη σύγχρονη ιστορία της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Από την ίδρυσή της το 1926, δεν έπαψε ποτέ να αντικατοπτρίζει τη δυναμική και τις τάσεις της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σε μια γιορτή 9 ημερών φιλοξενεί και διοργανώνει αρκετές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Μεταξύ άλλων, οι πιο δημοφιλείς ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όλων είναι οι συναυλίες όπου αγαπημένοι εγχώριοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια και γι’ αυτό οι συναυλίες θεωρούνται το αποκορύφωμα κάθε μέρας για τους επισκέπτες.

PHOTO3 PHOTO4

Επίσης, η ΔΕΘ είναι το ετήσιο σημείο συνάντησης της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες της για την πολιτική και οικονομική ατζέντα της για το επόμενο έτος, ενώ κάθε χρόνο μια χώρα τιμάται από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τους φιλικούς της δεσμούς με την πόλη (Για φέτος έχει επιλεχθεί ως τιμώμενη χώρα η γειτονική Βουλγαρία.)

Ένα διασκεδαστικό γεγονός που πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν είναι ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη δεκαετία του ’50, δημιουργήθηκε ο αγαπημένος ελληνικός κρύος στιγμιαίος καφές, γνωστός ως φραπέ, από έναν ντόπιο. Η αλήθεια είναι ότι επινοήθηκε τυχαία από έναν εκπρόσωπο της Nestle που ήθελε να απολαύσει έναν στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν είχε ζεστό νερό στη διάθεσή του. Έτσι, ανακάτεψε καφέ, ζάχαρη, νερό και πάγο σε ένα σέικερ και μετά – voila! Ο πιο δημοφιλής παγωμένος καφές στην Ελλάδα ήταν γεγονός!

PHOTO5 PHOTO6

 

 

 

 

 

 

 

Οι ιστορίες αυτής της εορταστικής έκθεσης είναι τόσες πολλές και δεν πρέπει να παραλήψεις να δημιουργήσεις τη δική σου, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να μάθεις για την τοπική κοινωνία και μπορείς, επίσης, να παρευρεθείς στις πολυπληθείς συναυλίες.

PHOTO9PHOTO7

 

 

 

 

 

 

 

Για τις επερχόμενες εκδηλώσεις στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΘ (https://www.thessalonikifair.gr).

Κείμενο: Ελένη Ντουβαλέτη

Σχετικές Αναρτήσεις

Κάντε Κράτηση
Άφιξη
26 Απρ 2024
Αναχώρηση
27 Απρ 2024
Δωμάτια
1
Δωμάτια
1
Άτομα
Ενήλικες 2Παιδιά 0
Ενήλικες
2
Παιδιά
0

Πρόσφατα Άρθρα

1st photo950cine
Ζήσε τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη
3 Οκτ 2023
1st photo950 food 1
Φαγητό στη Θεσσαλονίκη
18 Απρ 2023
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κουλoύρι Θεσσαλονίκης: το διάσημο, τραγανό «brand της πόλης!
13 Ιαν 2023