fbpx

#ΜένουμεΑσφαλείς και Ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη!

Μεγάλες προσφορές έως -25% στη διαμονή σας με πολλά προνόμια και εκπτώσεις, ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων και όλα τα μέτρα υγιεινής για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

  • el
    • en

Θεατρική παράσταση “Ορέστης” στους Φίλιππους Καβάλας με την Ammon Express!

Η Ammon Express σας ταξιδεύει στους Φιλίππους για μία μοναδική θεατρική εμπειρία!

Στις 18 Αυγούστου, σας ταξιδεύουμε εύκολα, γρήγορα και απλά στο «Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων», στην Καβάλα, για μια αλησμόνητη θεατρική εμπειρία.

Σε συνεργασία με το «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» η πρώτη online Διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Πολιτιστικό Τουρισμό δίνει την ευκαιρία μιας εμπειρίας που συνδυάζει τη δυναμική του ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Η περιήγηση στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της ανατολικής Μακεδονίας, που καθιστάται Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με μνημεία χαρακτηριστικά της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής περιόδου, όπως επίσης και στο περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων σε συνάθροιση με την μέθεξη στις πηγές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη ,ένα από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα τραγικού ποιητή, καθιστούν την εκδρομή της 18ης Αυγούστου όχι απλά ξεχωριστή, αλλά μοναδική!

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη , που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018.

Η Ammon Express σου προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Αρχαιολογικό Μουσείο και να παρακολουθήσεις την αρχαία τραγωδία μόνο με 34,99€ ! (συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο της παράστασης, δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου του Αρχαιολογικού χώρου – 6€). 

Πρόγραμμα εκδρομής:

To λεωφορείο της Ammon Express, αναχωρεί

• στις 16:30 από τον Λευκό Πύργο,
• στις 16:35 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
• στις 16:45 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
• στις 16:50 από το ξενοδοχείο Capsis και
• στις 16:55 από το ξενοδοχείο The Met με προορισμό τους περίφημους Φιλίππους Καβάλας.

Η διαδρομή είναι 160 χλμ. , διαρκεί περίπου 2 ώρες και το λεωφορείο φτάνει κατευθείαν στον αρχαιολογικό χώρο.

Στις 19:00 άφιξη στους Φιλίππους Καβάλας και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.
Στις 20:15 30λεπτη στάση για καφέ και σνακ.
Στις 20:45 συνάντηση έξω από το αρχαίο θέατρο.
Στις 21:00 ακριβώς έναρξη της παράστασης ξεκινάει με διάρκεια 2 ώρες.
Στις 23:30, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη και επιστροφή μετά από περίπου μιάμιση ώρα στις ίδιες στάσεις εκκίνησης.

Κλείσε τώρα θέση για την εκδρομή μόνο με 34,99€

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
«ΟΡΕΣΤΗΣ»
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΚΑΒΑΛΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 21.00

Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Ευριπίδης γράφει τον «Ορέστη» σε μια αντιηρωική εποχή και το μυθικό περιβάλλον του έργου αντανακλά αυτή τη συνθήκη.
Σήμερα ζούμε μια αντίστοιχη περίοδο – και δεν εννοώ μονάχα στην Ευρώπη και δεν εννοώ μονάχα στα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Σ’ αυτόν τον κόσμο, όπου οι αξίες κλονίζονται και η ανάγκη για επιβίωση βγάζει στο φως τη θνητή μας φύση, ανεβαίνει σήμερα ο «Ορέστης». Τα πρόσωπα αγριεύουν, οι ψυχές ταράζονται, οι σκέψεις μας θολώνουν. Πώς να είσαι ψύχραιμος και από πού να κρατηθείς όταν το αίμα βράζει μέσα μας και γύρω μας, όταν το Τέλος πλησιάζει καλπάζοντας;
Τη θέση του πολίτη σε μια πολιτεία που κλυδωνίζεται, θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε με την παράστασή μας. Αλλά και τη θέση μιας πολιτείας που αυτοτιμωρείται τιμωρώντας.
Κι αν κάτι μας διαφοροποιεί από το Μύθο του Ορέστη είναι πως όλοι μας ξέρουμε ότι «από μηχανής θεοί» δεν υπάρχουν πια.

Γιάννης Αναστασάκης