fbpx

#ΜένουμεΑσφαλείς και Ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη!

Μεγάλες προσφορές έως -25% στη διαμονή σας με πολλά προνόμια και εκπτώσεις, ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων και όλα τα μέτρα υγιεινής για μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

 • el

  Van Gogh Alive, the experience

  Η μεγαλειώδης και μη αδίκως πολυσυζητημένη έκθεση του Van Gogh αποτελεί το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.

  Γιατί

  Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στην οποία τέχνη και τεχνολογία συναντιούνται, δίνοντας μια νέα οπτική στα γνωστά έργα του αγαπημένου ζωγράφου μέσα από το τεχνολογικό πρίσμα και τη διαδραστικότητα αυτού. Σε μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής. Το αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να μην είναι ένα ταξίδι επικοινωνίας με τον Vincent Van Gogh και τον θαυμαστό του κόσμο.

  Δεν είναι απλά μια έκθεση, στατική, είναι ζωντανή. Αποκτά φωνή και διηγείται την ιστορία της. Με τον επαναστατικό τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας έρχεται να σου συστηθεί και να σε μεταφέρει σε ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους. Επιτρέπει να αλληλεπιδράσεις με τον καλλιτέχνη και το έργο του, να «συζητήσεις» μαζί τους, ανατρέποντας την παραδοσιακή μουσειακή σχέση. Αποδεικνύει πόσο αρμονικά μπορεί να συνυπάρξει η τέχνη με την τεχνολογία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα αυτής της δυναμικής σχέσης.

  Μετά από 200.000 θεατές στην Αθήνα και πάνω από 10.000.000 σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη.
  Πότε και που
  Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από 23 Νοεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου στο Περίπτερο 12
  Στο πρώτο μέρος της έκθεσης μπορείτε να βρείτε κείμενα (στα ελληνικά και στα Αγγλικά) και εικόνες, που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου.
  Στο δεύτερο μέρος που αποτελεί το φαντασμαγορικό, βιωματικό μέρος της έκθεσης!

  Λίγα λόγια για τον Vincent Van Gogh

  Γεννήθηκε το 1853 σ’ ένα χωριό της Ολλανδίας. Γιος πάστορα, ο μεγαλύτερος από τα 8 παιδιά της οικογένειας του. Ως σύντροφος του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η θλίψη καθώς από τα νεανικά του μόλις χρόνια παρουσίασε έντονη μελαγχολία. Αργότερα, τα ψυχολογικά του προβλήματα εντείνονται με αποκορύφωμα την αυτοκτονία του από αυτοπυροβολισμό το 1890. Κατατάσσεται περισσότερο στους μετα-ιμπρεσιονιστές ζωγράφους. Χρησιμοποίησε συχνά τεχνικές των ιμπρεσιονιστών αλλά διαμόρφωσε παράλληλα και ένα προσωπικό ύφος, το οποίο διακρίνεται από την χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων που οι ιμπρεσιονιστές αποφεύγουν. Το έργο Κόκκινο αμπέλι είναι το μοναδικό έργο που κατάφερε να πουλήσει εν ζωή. Μετά το θάνατο του βαν Γκογκ, η φήμη του εξαπλώθηκε ραγδαία, με αποκορύφωμα μεγάλες εκθέσεις έργων του που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι (1901), το Άμστερνταμ (1905), την Κολωνία (1912), τη Νέα Υόρκη(1913) και το Βερολίνο (1914).
  Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερα από 800 πίνακες και 1000 μικρότερα σχέδια. Σώζεται ακόμα εκτενής αλληλογραφία του με τον αδελφό του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 700 γράμματα. Επίσης ο Βαν Γκογκ είναι διάσημος για τις πινελιές του οι οποίες πολλές φορές παρουσιάζουν μια κίνηση.
  Χαρακτηριστικά έργα του: «Η έναστρη νύχτα», «Καφέ Τεράς τη νύχτα» και «Οι Πατατοφάγοι» (ελαιογραφίες)

  Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου